Zaječí maso na brusinkách
90 min.
Ingredience
- 700gramůZaječí maso
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 70gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1lžíceCukr krystal
- 6decilitrůBujón hovězí
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2špetkyTymián sušený
- 1lžícePomerančová kůra
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceDžem brusinkový
- 2,5decilitryVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou a omytou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Odblaněné a omyté maso ze zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Maso dáme do mísy, promícháme se solí a pepřem.
- 2V hrnci rozpálíme máslo s olejem a zeleninu s cibulí a cukrem osmažíme dozlatova. Přidáme maso, restujeme do zlatohněda ze všech stran asi 4 minuty. Přilijeme hovězí bujón, ocet, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a nastrouhanou citronovou kůru. Pod pokličkou dusíme 45-55 minut doměkka.
- 3V 0.5 dl hovězího bujónu rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena). Měkké maso vyjmeme a dáme do druhého hrnce. Do vývaru zamícháme škrob, provaříme 1 minutu, přidáme brusinkový džem, promícháme, přilijeme červené víno a necháme přejít varem.
- 4Omáčku přecedíme a prolisujeme přes síto do hrnce s masem a ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.