Zaječí paštika s vepřovými játry

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
588 mg
Cukr
214 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaječí předek, vepřová játra a uzený bůček nakrájíme na menší kusy, cibuli nasekáme nadrobno, polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, druhou polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zaječí předek, uzený bůček, vepřová játra, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
  • 3
    Maso obereme od kosti a spolu s játry a výpekem umeleme na masovém strojku. Mletou směs vložíme do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, máslo, vejce, přilijeme citronovou šťávu, smetanu, brandy, podle chuti dosolíme, okořeníme mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem, muškátovým květem, tymiánem, majoránkou, bazalkou, rozmarýnem, mletou paprikou, mletým zázvorem a důkladně promícháme a vypracujeme paštikové těsto.
  • 4
    Formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikovým těstem, povrch zakryjeme také plátky slaniny, formu vložíme do většího hrnce s trochou vody a vaříme ve vodní lázni asi hodinu.
  • 5
    Zaječí paštiku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.