Zaječí paštika s vepřovými játry
150 min.
Ingredience
- 700gramůZaječí maso
- 150gramůVepřový bok uzený
- 200gramůJátra vepřová
- 150gramůSlanina vepřová
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 20gramůSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůCitronová kůra
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 70mililitrůBrandy
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramNové koření mleté
- 1gramHřebíček
- 500gramůVeka
- 1gramMuškátový květ
- 1gramTymián sušený
- 1gramMajoránka
- 1gramBazalka
- 1gramRozmarýn sušený
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 1gramZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
588 mg
Cukr
214 mg
Postup přípravy
- 1Zaječí předek, vepřová játra a uzený bůček nakrájíme na menší kusy, cibuli nasekáme nadrobno, polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, druhou polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky.
- 2V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zaječí předek, uzený bůček, vepřová játra, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
- 3Maso obereme od kosti a spolu s játry a výpekem umeleme na masovém strojku. Mletou směs vložíme do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, máslo, vejce, přilijeme citronovou šťávu, smetanu, brandy, podle chuti dosolíme, okořeníme mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem, muškátovým květem, tymiánem, majoránkou, bazalkou, rozmarýnem, mletou paprikou, mletým zázvorem a důkladně promícháme a vypracujeme paštikové těsto.
- 4Formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikovým těstem, povrch zakryjeme také plátky slaniny, formu vložíme do většího hrnce s trochou vody a vaříme ve vodní lázni asi hodinu.
- 5Zaječí paštiku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.