Zaječí plátky na víně
75 min.
Ingredience
- 900gramůZaječí maso
- 400gramůCibule
- 70gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 1gramBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 200mililitrůVíno červené
- 30mililitrůMartell cognac
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůRýže dušená
- 250gramůZelenina kořenová
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.
- 3Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.
- 4Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.