Zaječí plátky na víně

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.
  • 3
    Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.
  • 4
    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.