Zaječí polévka se zeleninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zajíce důkladně omyjeme a rozkrájíme na 6 porcí. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce zajíce, nakrájenou cibuli, stroužek česneku. Dobře promícháme a přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel. Opět promícháme, podlijeme hovězím vývarem, osolíme. Přiklopíme poklicí a společně vaříme do změknutí masa.
  • 2
    Měkké maso vybereme z polévky, obereme od kosti, rozkrájíme na malé kousky. Polévku přecedíme, uvaříme v ní na malé kousky nakrájené brambory. Mrkev, celer a petržel také vybereme z polévky a pokrájíme na malé kostky, které vložíme do polévky. Přidáme nakrájené maso ze zajíce.
  • 3
    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, prolisovaným česnekem. Podle chuti přilijeme citrónovou šťávu, vložíme nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.