Zaječí polévka se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 1kilogramZaječí maso
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 200gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1kusMrkev kořen
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMořská sůl
- 0,5lžičkaVegeta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zajíce důkladně omyjeme a rozkrájíme na 6 porcí. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce zajíce, nakrájenou cibuli, stroužek česneku. Dobře promícháme a přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel. Opět promícháme, podlijeme hovězím vývarem, osolíme. Přiklopíme poklicí a společně vaříme do změknutí masa.
- 2Měkké maso vybereme z polévky, obereme od kosti, rozkrájíme na malé kousky. Polévku přecedíme, uvaříme v ní na malé kousky nakrájené brambory. Mrkev, celer a petržel také vybereme z polévky a pokrájíme na malé kostky, které vložíme do polévky. Přidáme nakrájené maso ze zajíce.
- 3Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, prolisovaným česnekem. Podle chuti přilijeme citrónovou šťávu, vložíme nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.