Zaječí stehna na liškách
105 min.
Ingredience
- 8kusůZaječí stehna
- 400gramůSlanina vepřová
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 180gramůCibule
- 10mililitrůHořčice
- 30mililitrůKompot brusinkový
- 250mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVoda pitná
- 300gramůLišky čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Stehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v mouce, osolíme špetko soli a dochutíme špetkou pepře. Petržel omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Houby pečlivě očistíme, větší kusy rozpůlíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, stejně postupujeme u cibule.
- 2Pánev rozpálíme a osmahneme na ní kousky slaniny, přidáme kousky masa a 2/3 cibule a krátce osmažíme. Přidáme horčici, brusinkový kompot, víno a vodu. Vše dusíme přiklopené přibližně 60 minut, poté maso vyjmeme z omáčky, tu propasírujeme přes husté síto. Maso poté vrátíme do omáčky a odložíme na teplém místě. Máslo rozpálíme, přisypeme zbylou pokrájenou cibuli a lišky, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí. Kousky masa servírujeme přelité omáčkou, ozdobené smaženými houbami a posypané petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.