Zaječí stehna na liškách

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v mouce, osolíme špetko soli a dochutíme špetkou pepře. Petržel omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Houby pečlivě očistíme, větší kusy rozpůlíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, stejně postupujeme u cibule.
  • 2
    Pánev rozpálíme a osmahneme na ní kousky slaniny, přidáme kousky masa a 2/3 cibule a krátce osmažíme. Přidáme horčici, brusinkový kompot, víno a vodu. Vše dusíme přiklopené přibližně 60 minut, poté maso vyjmeme z omáčky, tu propasírujeme přes husté síto. Maso poté vrátíme do omáčky a odložíme na teplém místě. Máslo rozpálíme, přisypeme zbylou pokrájenou cibuli a lišky, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí. Kousky masa servírujeme přelité omáčkou, ozdobené smaženými houbami a posypané petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.