Zaječí stehna načerno
145 min.
Ingredience
- 4kusyZaječí stehna
- 50gramůMáslo přepuštěné
- 70gramůCeler bulvový
- 70gramůPetržel kořen
- 70gramůMrkev kořen
- 40gramůCibule
- 300mililitrůVíno červené
- 100gramůPovidla švestková
- 1litrVývar drůbeží
- 30gramůPerník
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná zaječí stehna osolíme a opepříme. Dáme je do mísy, přidáme snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. M9su přikryjeme a maso necháme odležet nejlépe až do druhého dne.
- 2Ve větším kastrolu rozpustíme přepuštěné máslo a stehna na něm po všech stran opečeme. Vyjmeme a dáme stranou.
- 3Na výpeku ze stehen orestujeme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, potom přidáme švestková povidla, přilijeme vývar a promícháme. Do kastrolu vrátíme opečená stehna a zvolna je dusíme asi 2h do změknutí (maso můžeme dusit i v troubě, asi při 150 °C).
- 4Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme a ještě propasírujeme přes jemný cedník. Nakonec ji zahustíme nastrouhaným perníkem a zašleháme do ní studené máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.