Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
49 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme a opepříme. Přepustíme 60 g másla a maso ze všech stran důkladně opečeme. Výpek rozředíme vývarem. Po 30 minutách přidáme zeleninu, česnek, cibuli a chvíli podusíme. Přilijeme červené víno, přidáme 5 snítek rozmarýnu, rybízový džem a podusíme dalších 30 minut doměkka. Hotové maso uchováme v teple. Omáčku zredukujeme a propasírujeme ji. Poslední snítku rozmarýnu nasekáme najemno, vložíme do omáčky a dochutíme solí. Vmícháme vločky studeného másla. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V omáčce prohřejeme maso.
  • 2
    Vhodnou přílohou jsou houby podušené na másle a domácí nudle.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.