Zajíc na pivě
110 min.
Ingredience
- 1500gramůZaječí maso
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůPetržel kořen
- 300gramůCeler bulvový
- 200gramůCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 4stroužkyČesnek
- 1000mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 600gramůBrambory vařené
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyNové koření celé
- 3gramyJalovec
- 1gramBobkový list
- 1gramPepř černý celý
- 2gramyKmín celý
- 2gramyZázvor mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyKoření Zvěřina
- 1špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na hranolky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. Polovinu zeleniny nasypeme na dno pekáče, na ni položíme očištěného zajíce vcelku, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami slaniny, zasypeme druhou polovinou zeleniny, cibulí, česnekem, okořeníme novým kořením, jalovcem, celým pepřem, kmínem, zázvorem, mletou paprikou, kořením na zvěřinu, přidáme bobkový list, špetku chilli koření a podlijeme pivem.
- 2Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení zajíce jednou obrátíme. Pokud možno již nepodléváme. Šťáva by měla být přírodní, jemně zahuštěná zeleninou.
- 3Upečeného zajíce naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.