Zajíc na pivě

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na hranolky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. Polovinu zeleniny nasypeme na dno pekáče, na ni položíme očištěného zajíce vcelku, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami slaniny, zasypeme druhou polovinou zeleniny, cibulí, česnekem, okořeníme novým kořením, jalovcem, celým pepřem, kmínem, zázvorem, mletou paprikou, kořením na zvěřinu, přidáme bobkový list, špetku chilli koření a podlijeme pivem.
  • 2
    Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení zajíce jednou obrátíme. Pokud možno již nepodléváme. Šťáva by měla být přírodní, jemně zahuštěná zeleninou.
  • 3
    Upečeného zajíce naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.