Zajíc na vinařský způsob
85 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůHroznové víno
- 2lžíceHořčice
- 1kusMrkev kořen
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 4lžíceMartell cognac
- 2kilogramyZaječí maso
- 250mililitrůOcet vinný
- 0,25kusCeler bulvový
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu. Smícháme vodu s vinným octem, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a osolíme. Touto směsí obalíme maso a necháme 2 dny marinovat.
- 2V připraveném pekáči rozpustíme máslo, přidáme maso, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 3/4 hodiny.
- 3Maso vyjmeme a flambujeme koňakem. Šťávu propasírujeme, přidáme smetanu a hořčici. Necháme projít varem.
- 4Hroznové víno rozkrájíme a vložíme do omáčky, necháme pár minut prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.