Zajíc pečený na másle s okurkou
80 min.
Ingredience
- 1200gramůZaječí maso
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 6stroužkůČesnek
- 1gramBobkový list
- 2gramyHřebíček
- 30gramůOkurky nakládané
- 120gramůKřen
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
449 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.
- 2Porce zajíce vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem, přiložíme pokrájené kyselé okurky, podlijeme vývarem, pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi 1 hodinu.
- 3Porce zajíce upravíme na talíře, posypeme strouhaným křenem, přelijeme výpekem a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.