Zajíc pečený v červeném zelí
110 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyZaječí maso
- 6kusůJalovec
- 6kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 120gramůSlanina vepřová
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceCukr krupice
- 700gramůZelí červené - sterilizované
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
- 2Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.
- 3Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.
- 4Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.