Zajíc pečený v červeném zelí

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
  • 2
    Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.
  • 3
    Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.
  • 4
    Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.