Zajíc po dalmatsku
80 min.
Ingredience
- 800gramůZaječí maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCitrony
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceTuk
- 0,5šálekOlej stolní
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
63 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odblaněný, osolený a omytý zaječí zadek protáhneme proužky slaniny a pečeme v tukem vymaštěném pekáči za častého polévání šťávou do poloměkka.
- 2Potom maso nakrájíme na porce, vložíme do směsi z oleje, nasekané petrželky, utřeného česneku, citronové šťávy, pepře, vína a zaječího srdce a jater rozsekaných nadrobno. Pod pokličkou pečeme zvolna do změknutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.