Zajíc s hrozny
30 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžíceOlej sezamový
- 300gramůHroznové víno
- 1špetkaSůl
- 50gramůHrozinky
- 100gramůČočka klíčky
- 40mililitrůMartell cognac
- 500gramůZaječí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSměs pěti vůní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Kuličky hroznového vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Smícháme je s rozinkami a armagnacem a necháme cca 10-15min odležet.
- 2Použijeme vykoštěný zaječí hřbet. Maso nakrájíme na nudličky a ve woku na rozpáleném oleji cca 3-4min orestujeme společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Snížíme teplotu a za stálého míchání opékáme ještě cca 10min.
- 3Poté přidáme hroznové bobule a vše 3-4min podusíme.
- 4Ochutíme solí, přidáme koření a dobře opepříme.
- 5Čočkové výhonky omyjeme, necháme okapat,vmícháme do pokrmu a prohříváme ještě 1-2min.
- 6Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.