Základní hnědá omáčka s vínem
185 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1,5kilogramyKosti hovězí řídké
- 500gramůHovězí maso přední
- 30gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyPetržel kořen
- 100gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVíno bílé
- 1gramPepř černý celý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaBobkový list
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCeler - nať
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1257 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
71 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přisypeme kosti a nakrájenou slaninu a maso, opečeme a osolíme, ihned zalijeme trochou vody a mícháme.
- 2Zeleninu na polévku očistíme a nakrájíme na malé kousky, to samé uděláme s česnekem a cibulí. Zeleninu vmícháme do hrnce.
- 3Poprášíme moukou a opékáme, směs stále mícháme, tak aby se nepřipálila. Přilijeme víno ( 200ml ) a protlak, ochutíme tymiánem, pepřem, petrželkou, bobkovým listem a celerovou natí, zalijeme zbylou vodou.
- 4Takto vaříme zhruba dvě hodiny.
- 5Poté omáčku zbavíme koření a propasírujeme.
- 6Nakonec omáčku dolijeme zbylým vínem, smíchaným s moučkou a dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.