Základní hnědá omáčka s vínem

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1257 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
71 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přisypeme kosti a nakrájenou slaninu a maso, opečeme a osolíme, ihned zalijeme trochou vody a mícháme.
  • 2
    Zeleninu na polévku očistíme a nakrájíme na malé kousky, to samé uděláme s česnekem a cibulí. Zeleninu vmícháme do hrnce.
  • 3
    Poprášíme moukou a opékáme, směs stále mícháme, tak aby se nepřipálila. Přilijeme víno ( 200ml ) a protlak, ochutíme tymiánem, pepřem, petrželkou, bobkovým listem a celerovou natí, zalijeme zbylou vodou.
  • 4
    Takto vaříme zhruba dvě hodiny.
  • 5
    Poté omáčku zbavíme koření a propasírujeme.
  • 6
    Nakonec omáčku dolijeme zbylým vínem, smíchaným s moučkou a dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.