Základní pizza

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažné vodě, 375 ml, smícháme droždí a cukr. Necháme vykynout.
  • 2
    Spojíme olej, sůl a mouku, uděláme důlek a vlijeme kvásek.
  • 3
    Zpracujeme na hladké těsto, přikryjeme a necháme v teple min. 45 minut kynout, až bude mít dvojnásobný objem.
  • 4
    Rozválíme na čtyři placky o průměru 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem a zvedneme kraje. Rajčatové pyré, prolisovaný česnek, sůl a pepř, smícháme, potřeme pizzy, posypeme oreganem a sýry, kraje olejem.
  • 5
    Pečeme 15 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.