Základní vinná omáčka se šalotkami
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 5lžicOcet vinný
- 400mililitrůVíno červené
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 250gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
751 mg
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Na oleji zpěníme šalotku na kolečka, přidáme pepř, česnek na plátky a snítku rozmarýnu. Opékáme asi 3 minuty. Přilijeme ocet a povaříme do zhoustnutí.
- 2Doplníme vínem a vývarem, necháme probublávat a odpařit na 250 ml. Přecedíme nebo vyndáme česnek a rozmarýn, osolíme a přidáme máslo. Výborné například k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.