Základní zeleninový vývar

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a pórek nasekáme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a na mírném ohni osmahneme cibuli, pórek a utřený česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, houby a koření. Restujeme další 2 minuty.
  • 2
    Směs zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme přibližně 1 hodinu. Poté odstavíme hrnec z plamene a necháme vychladnout.
  • 3
    Zeleninu a bylinky scedíme a zůstane čirý zeleninový vývar.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.