Základní zeleninový vývar
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusPórek
- 200gramůCeler bulvový
- 250gramůCuketa
- 150gramůHouby čerstvé
- 3kusyBobkový list
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 2500mililitrůVoda pitná
- 250gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaTymián sušený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a pórek nasekáme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a na mírném ohni osmahneme cibuli, pórek a utřený česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, houby a koření. Restujeme další 2 minuty.
- 2Směs zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme přibližně 1 hodinu. Poté odstavíme hrnec z plamene a necháme vychladnout.
- 3Zeleninu a bylinky scedíme a zůstane čirý zeleninový vývar.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.