Zákusky s kořenovou zeleninou
225 min.
Ingredience
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceHořčice francouzská
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 225gramůBrambory
- 225gramůMrkev kořen
- 350gramůCeler bulvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dáme na plech papriky a pečeme v předehřáté troubě 35 minut při teplotě 190 stupňů. Obrátíme je po 20 minutách. Přikryjeme kusem látky a necháme vychladnout 10 minut. Z paprik odstraníme slupku, rozkrojíme na půl a zbavíme semínek. Pokrájíme na proužky a vložíme do mísy.
- 2Do uzavíratelné lahvičky dáme vinný ocet, olej, hořčici, sůl, pepř a med. Vše dobře promícháme. Obsah nalijeme na papriky a necháme marinovat 2 hodiny.
- 3Do mísy dáme nastrouhané brambory, mrkev a celer, přidáme citronovou šťávu a česnek. Máme podklad. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Směs rozdělíme na 8 dílů a přendáme na plech vyložený pergamenovým papírem. Zformujeme z každého dílu placičku o průměru 10 cm. Potřeme olejem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. V pánvi prohřejeme 3 minuty papriky.
- 5Lžící dáme na každé kolečko papriky a ozdobíme petrželkou.
- 6Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.