Zákusky s kořenovou zeleninou

225 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme na plech papriky a pečeme v předehřáté troubě 35 minut při teplotě 190 stupňů. Obrátíme je po 20 minutách. Přikryjeme kusem látky a necháme vychladnout 10 minut. Z paprik odstraníme slupku, rozkrojíme na půl a zbavíme semínek. Pokrájíme na proužky a vložíme do mísy.
  • 2
    Do uzavíratelné lahvičky dáme vinný ocet, olej, hořčici, sůl, pepř a med. Vše dobře promícháme. Obsah nalijeme na papriky a necháme marinovat 2 hodiny.
  • 3
    Do mísy dáme nastrouhané brambory, mrkev a celer, přidáme citronovou šťávu a česnek. Máme podklad. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Směs rozdělíme na 8 dílů a přendáme na plech vyložený pergamenovým papírem. Zformujeme z každého dílu placičku o průměru 10 cm. Potřeme olejem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. V pánvi prohřejeme 3 minuty papriky.
  • 5
    Lžící dáme na každé kolečko papriky a ozdobíme petrželkou.
  • 6
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.