Zálivka ořechová

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42 kcal
Tuky
4 g
Vláknina
189 mg
Cukr
73 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zálivka octová [51563]:
  • 2
    Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
  • 3
    Vlašské ořechy nasekáme najemno nebo umeleme na mlýnku či kuchyňském robotu. Vložíme do zálivky a přidáme lžíci ořechového oleje. Dobře promícháme a vyrobíme ořechovou variantu zálivky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.