Zálivka ořechová
10 min.
Ingredience
- Na ořechovou variantu
- 1lžíceOřechový olej
- 10gramůOřechy vlašské
- Zálivka octová [51563]
- 0,12lžičkaHořčice
- 0,5lžíceOcet vinný
- 1,25lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžícePetržel - nať
- 0,25špetkaSůl
- 0,5lžíceVíno bílé
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Zálivka octová [51563]:
- 2Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
- 3Vlašské ořechy nasekáme najemno nebo umeleme na mlýnku či kuchyňském robotu. Vložíme do zálivky a přidáme lžíci ořechového oleje. Dobře promícháme a vyrobíme ořechovou variantu zálivky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.