Žampionová polévka s česnekovými krutony

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a střídku nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme polovinu másla a na něm lehce osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme žampiony a za stálého míchání 5 minut smažíme, potom přilijeme bílé víno a chvilku vaříme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme trochu tymiánu, nakrájené brambory a vaříme dalších 10 minut.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme česnek, kostičky toastovéko chleba a opražíme je dozlatova.
  • 4
    Polévku v hrnci rozmixujeme a dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  • 5
    Polévku rozdělíme do talířů a posypeme opraženým česnekovým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.