Žampionová polévka s česnekovými krutony
30 min.
Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 250gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar zeleninový
- 1decilitrVíno bílé
- 1stroužekČesnek
- 4krajíceChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a střídku nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme polovinu másla a na něm lehce osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme žampiony a za stálého míchání 5 minut smažíme, potom přilijeme bílé víno a chvilku vaříme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme trochu tymiánu, nakrájené brambory a vaříme dalších 10 minut.
- 3V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme česnek, kostičky toastovéko chleba a opražíme je dozlatova.
- 4Polévku v hrnci rozmixujeme a dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
- 5Polévku rozdělíme do talířů a posypeme opraženým česnekovým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.