Žampionová polévka s liškami
45 min.
Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůLišky čerstvé
- 70gramůSýr smetanový tavený 45%
- 40gramůŠalotka
- 80gramůCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 800mililitrůVývar slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůPažitka
- 30gramůHouby sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
953 mg
Postup přípravy
- 1Žampiony a lišky očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli, šalotku a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, sušené houby rozdrtíme na prášek. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, šalotku a osmahneme. Přidáme houby, houbový prášek, orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme tavený sýr, zmírníme oheň a velmi zvolna vaříme, až se sýr úplně roztaví.
- 2Nakonec polévku rozmixujeme do hladka, porce posypeme posekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.