Žampionová polévka se sýrem
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 7,5decilitrůVývar zeleninový
- 300gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme na jemno.
- 2Žampiony omyjeme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, pokrájíme na tenké plátky. Petrželku a pažitku opláchneme, nasekáme na jemno, polovinu smícháme v misce se sýrem.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme žampiony, promícháme, na prudkém ohni 5 minut dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, promícháme, přivedeme k varu, vmícháme sýr s bylinkami a vaříme dalších 5 minut. Polévku občas zamícháme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
- 4Polévku podáváme posypanou zbylou pažitkou a petrželkou, vhodnou přílohou je pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.