Žampionové carpaccio se slaninou
22 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůAnglická slanina
- 1lžícePažitka
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceDžem brusinkový
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
- 0,25lžíceCitronová šťáva
- 0,12lžičkaCukr třtinový
- 0,12lžičkaHořčice Dijonská
- 0,12lžíceOcet jablečný
- 0,75lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,12lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaProvensálské koření
- 0,12lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé mladé bílé žampiony očistíme, odstraníme konce třeňů a nakrájíme je na tenké plátky.
- 2Anglickou slaninu pokrájíme na plátky, které nasucho osmažíme dokřupava (nejlépe v teflonové pánvi). Pažitku a bazalkové lístky omyjeme, pažitku drobně nakrájíme, lístky odložíme na ozdobu.
- 3Doprostřed servírovacích talířů rozdělíme plátky slaniny, okolo slaniny jako vějíř položíme plátky žampionů. Žampiony pokapeme francouzskou zálivkou Vinnegretta, mírně je pokapeme brusinkovým džemem, posypeme pažitkou, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.
- 4Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
- 5Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinnegretta":
- 6do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.