Žampionové kapsy
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSezam - semena
- 500gramůListové těsto
- 200mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a dusíme do odpaření tekutiny.
- 2Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 4 stejné díly. Na každý díl naneseme podušenou, vychladlou směs a vytvoříme kapsu.
- 3Kapsy na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamem. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- 4Upečené kapsy rozkrojíme, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.