Žampionové máslo

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
488 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a žampiony na něm orestujeme, poté je vyjmeme, necháme vychladnout a vypečenou tekutinu odložíme stranou.
  • 2
    Vychladlé houby vložíme do mísy, přidáme měkké máslo, vypečenou šťávu z hub, najemno nasekaný kerblík, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Z másla vytvoříme váleček, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.