Žampionový guláš s párky
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůBrambory
- 100gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaMajoránka
- 200gramůPárky Debrecínské
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme částí vývaru. Přidáme očištěné žampiony a podusíme asi 5 minut.
- 2Potom směs osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, majoránku, kmín, na kolečka nakrájené párky a oloupané, nastrouhané brambory. Promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 7. 2016
Žampionový guláš s párky
Na to, že je jen s párkem, byl moc dobrý. Jako přílohu jsme zvolili chleba místo brambor. Máme to tak raději. Určitě ještě udělám.