Žampionový krém
70 min.
Ingredience
- 6lžicMáslo čerstvé
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůMascarpone
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyCibule
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaHoubové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme hladkou mouku a restujeme další
- 23 minuty do růžova. Okořeníme kmínem a houbovým kořením.
- 3Přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme jen malým množstvým vývaru. A to tak, aby se žampiony nepřichytávaly, ale aby se restovaly, ne vařily.
- 4Po 4 minutách zalijeme zbytkem vývaru a vaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu, osolíme a necháme prohřát. Servírujeme s nočkem Mascarpone, posypané zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.