Žampionový salát s bylinkami
20 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůCibulka jarní
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaLibeček
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
855 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a spolu s nasekanými bylinkami přidáme k žampionům. Osolíme, opepříme a polijeme marinádou z oleje, cukru a citronové šťávy. Necháme přikryté asi 1 hodinu v chladu odležet.
- 3Podáváme k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.