Žampionový salát se špenátem a šunkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůŠunka od kosti
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCitrony
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 1000gramůPažitka
- 1decilitrJogurt bílý
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na talíři a pokapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Uvaříme vejce natvrdo(max 10 minut) a hned zchladíme ve studené vodě. Oloupeme, oddělíme bílky, které nakrájíme nadrobno. Žloutky v misce utřeme s hořčicí, smetanou a jogurtem do jemného krému. Nakonec přidáme pokrájené bílky a nasekanou pažitku, sůl, pepř a lehce promícháme.
- 2Polovinu špenátových listů nakrájíme na proužky a v míse promícháme s plátky žampionů a šunkou nakrájenou na kostičky, osolíme. Druhou polovinou špenátových listů vysteleme mělkou mísu, na listy rozložíme žampionovou směs a na ni navršíme smetanovou omáčku. Je možné salát rozdělit i po porcích a omáčku dát do misky zvlášť, aby si každý nabral podle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.