Žampionový salát se šunkou a špenátem
20 min.
Ingredience
- Zálivka
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4lžíceOcet jablečný
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5šálekCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Řádně očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, ihned zakapeme citronovou šťávou. Omyté jahody necháme okapat, rozčtvrtíme. Listy špenátu propláchneme, osušíme, petrželku opláchneme,jemně nasekáme. Šunku rozkrájíme na tenké proužky.
- 2Menšími listy špenátu obložíme salátovou mísu a několik listů necháme stranou pro pozdější použití. Zbytek listů špenátu nahrubo nasekáme, zlehka smícháme se žampiony a šunkou. Tuto směs navršíme do středu mísy, posypeme jahodami, ozdobíme zbylými listy špenátu.
- 3Zálivka: do mísy rozdrobíme Nivu, přidáme jogurt, jablečný ocet, citronovou šťávu a lžíci medu. Přisypeme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme a vymícháme v hladký krém.
- 4Salát se se zálivkou míchá až při servírování, neboť by ztratil křehkost a byl by rozmáčený. Je vhodný jako předkrm či lehká večeře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.