Žampionový salát se šunkou a špenátem

20 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řádně očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, ihned zakapeme citronovou šťávou. Omyté jahody necháme okapat, rozčtvrtíme. Listy špenátu propláchneme, osušíme, petrželku opláchneme,jemně nasekáme. Šunku rozkrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Menšími listy špenátu obložíme salátovou mísu a několik listů necháme stranou pro pozdější použití. Zbytek listů špenátu nahrubo nasekáme, zlehka smícháme se žampiony a šunkou. Tuto směs navršíme do středu mísy, posypeme jahodami, ozdobíme zbylými listy špenátu.
  • 3
    Zálivka: do mísy rozdrobíme Nivu, přidáme jogurt, jablečný ocet, citronovou šťávu a lžíci medu. Přisypeme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme a vymícháme v hladký krém.
  • 4
    Salát se se zálivkou míchá až při servírování, neboť by ztratil křehkost a byl by rozmáčený. Je vhodný jako předkrm či lehká večeře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.