Žampiony a chřest s těstovinami
35 min.
Ingredience
- 375gramůTěstoviny konzumní
- 2lžičkyOlej olivový
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 250gramůŽampiony - sterilované
- 1kusChřest bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
- 1,5šálkyVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V dostatečném množství vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme.
- 2Zahřejeme olivový olej v teflonové pánvi, přidáme tenké plátky jarní cibulky, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou středně velkou chilli papričku, bez semínek, a do měkka osmahneme. Pak přidáme tenké plátky žampionů, očištěný chřest, nakrájený asi na 5cm dlouhé kousky, přilijeme zeleninový vývar, a po přivedení k varu vaříme na mírném ohni 4 minuty. Přidáme čerstvou nasekanou petrželku, těstoviny a podle chuti okořeníme. Nejsou-li těstoviny dostatečně teplé, prohřejeme je.
- 3Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.