Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách

130 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé žampiony dobře očistíme a odstraníme nožičky, červenou a zelenou papriku zbavenou stopek a semen nakrájíme na kostičky a utřeme stroužek česneku. Dále najemno nasekáme čerstvou petrželku a pažitku.
  • 2
    Potom si připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej, červený vinný ocet, česnek, pažitku s petrželkou nasekané nadrobno a nameleme celý černý pepř a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme.
  • 3
    Hlavičky žampionů s nakrájenými paprikami vložíme do mísy, zalijeme marinádou, mísu přikryjeme a vše necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat.
  • 4
    Marinované žampiony se zálivkou rozdělíme na misky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.