Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách
130 min.
Ingredience
- 650gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Malé žampiony dobře očistíme a odstraníme nožičky, červenou a zelenou papriku zbavenou stopek a semen nakrájíme na kostičky a utřeme stroužek česneku. Dále najemno nasekáme čerstvou petrželku a pažitku.
- 2Potom si připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej, červený vinný ocet, česnek, pažitku s petrželkou nasekané nadrobno a nameleme celý černý pepř a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme.
- 3Hlavičky žampionů s nakrájenými paprikami vložíme do mísy, zalijeme marinádou, mísu přikryjeme a vše necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat.
- 4Marinované žampiony se zálivkou rozdělíme na misky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.