Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké žampiony portobello očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Pažitku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
  • 2
    Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme česnek, který restujeme 2 minuty, pak přidáme plátky žampionů a restujeme z obou stran 1-2 minuty.
  • 3
    Přidáme citrónovou šťávu, smetanu a nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, stáhneme oheň a prohříváme přibližně minutu, až se vše dokonale smísí.
  • 4
    Podáváme na polentě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.