Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou
15 min.
Ingredience
- 500gramůPortobello
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůPolenta
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Velké žampiony portobello očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Pažitku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
- 2Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme česnek, který restujeme 2 minuty, pak přidáme plátky žampionů a restujeme z obou stran 1-2 minuty.
- 3Přidáme citrónovou šťávu, smetanu a nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, stáhneme oheň a prohříváme přibližně minutu, až se vše dokonale smísí.
- 4Podáváme na polentě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.