Žampiony na víně
30 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mladé žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat.
- 2Připravené žampiony, citronovou šťávu, víno, rajčatový protlak, koriandr a ostatní koření vložíme do rozehřátého oleje a zprudka zahříváme bez pokličky asi 8 minut. Nakonec odstraníme koření.
- 3Podáváme vychlazené s trochou marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.