Žampiony plněné bramborovou směsí

55 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokud máme čerstvé houby, stačí je nakrájet na menší kousky.
  • 2
    Pokud však budeme vařit ze sušených hub, přelijeme je vroucí vodou a necháme stát 20 minut. Pak vodu z hub slijeme, vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.
  • 3
    Kostičky brambor vaříme v osolené vodě 15 minut. Pak vodu slijeme a brambory necháme okapat.
  • 4
    Ve větší míse rozmačkáme brambory, přidáme houby, rozpuštěné máslo, smetanu, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 5
    Připravíme 8 větších žampionů, oddělíme jim nohy, malou lžičkou vydlabeme klobouky a seřízneme je, aby dobře držely na plechu.
  • 6
    Vydlabané kousky hub můžeme nasekat a přidat do náplně.
  • 7
    Klobouky naskládáme na plech, naplníme směsí brambor a hub, zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vývarem.
  • 8
    Plech zakryjeme alobalem, vložíme do trouby rozehřáté na 220 stupňů Celsia a pečeme 20 minut. Pak alobal sejmeme a pečeme dalších 5 minut.
  • 9
    Servíruje ozdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.