Žampiony plněné bramborovou směsí
55 min.
Ingredience
- 30gramůHouby čerstvé
- 230gramůBrambory
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 30gramůSýr Ementál (Primátor)
- 10gramůPažitka
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pokud máme čerstvé houby, stačí je nakrájet na menší kousky.
- 2Pokud však budeme vařit ze sušených hub, přelijeme je vroucí vodou a necháme stát 20 minut. Pak vodu z hub slijeme, vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.
- 3Kostičky brambor vaříme v osolené vodě 15 minut. Pak vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- 4Ve větší míse rozmačkáme brambory, přidáme houby, rozpuštěné máslo, smetanu, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 5Připravíme 8 větších žampionů, oddělíme jim nohy, malou lžičkou vydlabeme klobouky a seřízneme je, aby dobře držely na plechu.
- 6Vydlabané kousky hub můžeme nasekat a přidat do náplně.
- 7Klobouky naskládáme na plech, naplníme směsí brambor a hub, zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vývarem.
- 8Plech zakryjeme alobalem, vložíme do trouby rozehřáté na 220 stupňů Celsia a pečeme 20 minut. Pak alobal sejmeme a pečeme dalších 5 minut.
- 9Servíruje ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.