Žampiony s česnekem a smetanou
40 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSherry brandy
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5šálekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na oleji krátce osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme očištěné, na poloviny rozkrojené žampiony a za občasného promíchání opékáme asi 3 minuty.
- 2Potom z pánve slijeme tekutinu, přilijeme sherry, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Vše zamícháme, zalijeme smetanou a zvolna vaříme do zhoustnutí.
- 3Nakonec do pokrmu přidáme jemně nasekanou petrželku a ihned podáváme.
- 4Tato příloha je vhodná k rybám, přírodním řízkům nebo ke steakům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.