Žampiony s rajskou zálivkou
20 min.

Ingredience
- 50mililitrůBalsamico ocet
- 50gramůCibule
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
- 60mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
782 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Malé žampiony omyjeme a očistíme.
- 2V hrnci rozpálíme olivový olej, přisypeme houby a minutku smažíme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, přilijeme ocet, víno, rajský protlak, osolíme a opepříme. Zakryjeme hrnec a vaříme zprudka 4 minuty. Odklopíme a necháme vychladnout.
- 3Žampiony upravíme na talířky a přelijeme šťávou, ve které se vařily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.