Žampióny z čínské kuchyně
30 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůPórek
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 30gramůPetržel - nať
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaGlutasol
- 0,5lžičkaSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté žampióny oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek také očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme česnek, zamícháme a ihned vmícháme i žampióny. Přidáme pórek, ochutíme solí, pepřem, vlijeme víno, za častého promíchání dusíme do měkka.
- 2Po dobu dušení přidáme do pánve Glutasol, Solamyl a sójovou omáčku. Těsně přes dodušením přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Hotové žampióny rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.