Žampióny z čínské kuchyně

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté žampióny oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek také očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme česnek, zamícháme a ihned vmícháme i žampióny. Přidáme pórek, ochutíme solí, pepřem, vlijeme víno, za častého promíchání dusíme do měkka.
  • 2
    Po dobu dušení přidáme do pánve Glutasol, Solamyl a sójovou omáčku. Těsně přes dodušením přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Hotové žampióny rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.