Žampiony zapečené s houbovou směsí
35 min.
Ingredience
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou.
- 2Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
- 3Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno.
- 4Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh.
- 5Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.
- 6Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.