Žampiony zapečené s houbovou směsí

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou.
  • 2
    Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
  • 3
    Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno.
  • 4
    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh.
  • 5
    Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.
  • 6
    Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.