Zapečená červená cibule
65 min.
Ingredience
- 1kilogramCibule červená
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrBalsamico ocet
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červené cibule oloupeme a odkrojíme vršky, aby byly vidět vrstvy. Na pekáči rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme cibule řezem dolů a zprudka opečeme 5 minut dozlatova. Posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, pokapeme octem a pokryjeme alobalem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut, potom sejmeme alobal, cibule odškrábneme, pokud se přichytily, otočíme a pečeme ještě 30 minut. Při pečení kontrolujeme, případně podlijeme trochou vody.
- 2Upečené cibule přelijeme výpekem, ozdobíme nasekanou petrželkou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.