Zapečená Kambala
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 800gramůBrambory
- 600gramůKambala
- 100gramůLilek
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůBešamel
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůSýr Gruyére
- 3kusyRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vymažeme máslem, na dno položíme plátky očištěných brambor v jedné vrstvě. Na brambory dáme filety z kambaly, na ně poklademe plátky lilku a další vrstvou budou zase plátky brambor. Osolíme a opepříme. Bešamel rozmícháme se smetanou a pokrm zalijeme. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
- 2Pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut.
- 3Na talířích porce ozdobíme plátky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.