Zapečená klobása s bramborovou kaší
70 min.
Ingredience
- 400gramůKlobása debrecínská
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůKečup ostrý
- 100gramůHořčice
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
70 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, umyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Potom je scedíme a vyšleháme na hustou kaši. Zatím necháme stranou. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 2Klobásy nařízneme na vrchní části. Naskládáme je do středu zapékací mísy. Každou naříznutou klobásu naplníme hořčici, kečupem, plátkem sýra a pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou.
- 3Bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček a naaranžujeme kaši na okraje zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a klobásu s kaší pečeme 20 minut. Kaše musí mít zapečené vršky a klobása dobře upečená.
- 4Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.