Zapečená klobása s bramborovou kaší

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
70 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
200 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, umyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Potom je scedíme a vyšleháme na hustou kaši. Zatím necháme stranou. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  • 2
    Klobásy nařízneme na vrchní části. Naskládáme je do středu zapékací mísy. Každou naříznutou klobásu naplníme hořčici, kečupem, plátkem sýra a pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou.
  • 3
    Bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček a naaranžujeme kaši na okraje zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a klobásu s kaší pečeme 20 minut. Kaše musí mít zapečené vršky a klobása dobře upečená.
  • 4
    Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.