Zapečená krůtí prsa s mangem
50 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí maso
- 120gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 30gramůPetržel - nať
- 250gramůMango
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za občasného míchání ji 3-5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Zaprášíme moukou a průběžně promícháváme, asi 3 minuty smažíme.
- 2Přiléváme vývar a mangovou šťávu. Omáčku vaříme a mícháme, až zhoustne.
- 3Přidáme kousky manga, 6 jich odložíme na ozdobení. Přimícháme tři čtvrtiny sýra, dochutíme pepřem a solí.
- 4Kousky krůtího masa rozdělíme do 6 malých gratinovacích misek nebo je dáme do jedné velké zapékací mísy. Maso přelijeme omáčkou, posypeme zbylým sýrem a strouhankou.
- 5Zapékáme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C , aby se vše prohřálo a povrch byl dozlatova upečený. Zdobíme nasekanou petrželí a kousky manga. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.