Zapečená polenta s cuketami

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninový vývar uvedeme do varu, osolíme, opepříme a vmícháme kukuřičnou krupici. Vaříme asi 20 minut na velmi mírném ohni. Kaši poté natřeme na plech a necháme vychladnout.
  • 2
    Omyté cukety nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, opečeme je na rozehřátém oleji (3 minuty), osolíme a opepříme.
  • 3
    Z polenty vypícháme vykrajovátkem kolečka. Plátky cuket i kolečka polenty navrstvíme do vymazané zapékací mísy, obložíme vločkami másla a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch posypeme otrhanými lístky ze snítky rozmarýnu.
  • 4
    Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.