Zapečená polenta s cuketami
55 min.
Ingredience
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůCuketa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 225gramůKukuřičná krupice T 600
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zeleninový vývar uvedeme do varu, osolíme, opepříme a vmícháme kukuřičnou krupici. Vaříme asi 20 minut na velmi mírném ohni. Kaši poté natřeme na plech a necháme vychladnout.
- 2Omyté cukety nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, opečeme je na rozehřátém oleji (3 minuty), osolíme a opepříme.
- 3Z polenty vypícháme vykrajovátkem kolečka. Plátky cuket i kolečka polenty navrstvíme do vymazané zapékací mísy, obložíme vločkami másla a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch posypeme otrhanými lístky ze snítky rozmarýnu.
- 4Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.