Zapečená polenta se smetanou, špenátem a sýrem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
40 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 225 stupňů předehřejeme troubu.
  • 2
    Rozehřejeme na pánvi olej. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a mletý koriandr a 5 minut smažíme na mírném ohni, dokud cibule nezměkne.
  • 3
    Minutu blanšírujeme špenát ve vroucí vodě s trochou soli, opláchneme studenou vodou, slijeme a odstraníme přebytečnou tekutinu.
  • 4
    Smícháme v hrnci špenát se smetanou, gorgonzolou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přivedeme k varu a přendáme do zapékací mísy.
  • 5
    Plátky polenty a mozarelly navršíme na špenátovou směs a pevně přitiskneme na špenát.
  • 6
    15 minut pečeme, dokud nezačne pokrm bublat.
  • 7
    Položíme na rozpálený gril a 2 minuty grilujeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.