Zapečená polenta se smetanou, špenátem a sýrem
35 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůPolenta
- 150gramůMozzarella
- 700gramůŠpenát listový čerstvý
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
40 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na 225 stupňů předehřejeme troubu.
- 2Rozehřejeme na pánvi olej. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a mletý koriandr a 5 minut smažíme na mírném ohni, dokud cibule nezměkne.
- 3Minutu blanšírujeme špenát ve vroucí vodě s trochou soli, opláchneme studenou vodou, slijeme a odstraníme přebytečnou tekutinu.
- 4Smícháme v hrnci špenát se smetanou, gorgonzolou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přivedeme k varu a přendáme do zapékací mísy.
- 5Plátky polenty a mozarelly navršíme na špenátovou směs a pevně přitiskneme na špenát.
- 615 minut pečeme, dokud nezačne pokrm bublat.
- 7Položíme na rozpálený gril a 2 minuty grilujeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.