Zapečená polenta se sýrem a špenátem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20mililitrůOlej olivový
- 1špetkaKoriandr mletý
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůPolenta
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 145gramůMozzarella
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V kastrůlku rozehřejeme olej a smažíme cibulku, koriandr a prolisovaný česnek asi 5 minut, dokud cibulka nezměkne.
- 2Ve vroucí vodě oblanšírujeme špenát asi 1 minutu, poté ho opláchneme ve studené vodě, necháme okapat a vymačkáme přebývající vodu. V kastrůlku smícháme špenát, smetanu, nadrobenou gorgonzolu, muškátový oříšek, sůl a pepř, pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a přelijeme do zapékací mísy.
- 3Na špenátovou směs rozložíme střídavě plátky polenty a plátky mozzarelly a dobře je do špenátu zatlačíme. Pečeme asi 15 minut, dokud směs nebublá.
- 4Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, vložíme na něj zapečenou polentu a necháme grilovat asi 1-2 minuty, dokud povrch nezhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.