Zapečená rajská polévka s čerstvým rajčetem
40 min.

Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2hrnkyVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůRajčata Cherry
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinovaná rajčata. Cherry rajčátka rozpůlíme, smícháme s balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem.
- 2Troubu předehřejeme na 230C.
- 3Konzervovaná rajčata necháme okapat, šťávu si uchováme. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem.
- 4Pečeme cca 15-20min až se rajčata začnou připalovat. Poté smícháme se šťávou z rajčat, vývarem, dochutíme a necháme vychladit v lednici.
- 5Studenou polévku podáváme s marinovanými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.