Zapečená ricotta se zeleninovým přelivem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přeliv připravíme tak, že do vhodné nádoby položíme rajčata a spaříme je vařící vodou. Po chvilce je ochladíme studenou vodou. Oloupaná rajčata na spodní straně nařízneme.
  • 2
    Rozpůlená rajčata zbavíme semínek a najemno nakrájíme.V pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek, krátce podusíme, jen do změknutí. Ochutíme rajčatovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Necháme 10 minut povařit, poté pánev odstavíme.
  • 3
    Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do zapékacích misek, necháme 30 vteřin odstát. Cuketu vyjmeme a osušíme utěrkou. Zapékací misky vytřeme olejem a na dně každé misky vytvoříme kříž ze dvou plátků cukety. Přebytečnou cuketu z konců formičky odloupneme.
  • 4
    Vzniklou kaši z ricotty, citrónové kůry, rozetřeného česneku a pepře zamíchame a rozdělíme do formiček. Hmotu dobře stlačíme. Jednotlivé formičky zakápneme trochou oleje. V troubě při 190 °C zapékáme 20 minut, dokud ricotta neztuhne. Hotové jídlo dáme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou. Toto jídlo lze servírovat teplé, anebo ho můžeme připravit i den předem. Před podáváním je u pokrmu nutná pokojová teplota.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.