Zapečená ryba s bramborovou krustou

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neloupané brambory v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté slijeme a necháme prochladnout.
  • 2
    Oba druhy ryb rozebereme na kousky, krevety vyloupeme a zbavíme střívek.
  • 3
    Čtyři lžíce másla rozehřejeme v silnostěnném hrnci, přidáme hořčici a mouku. Směs vymícháme dohladka, zašleháme mléko a dvě minuty povaříme. Poté omáčku odstavíme, vmícháme 90 g strouhaného sýra, aby vznikla hladká omáčka, a pod fólií necháme vychladnout.
  • 4
    Na oleji v širším rendlíku orestujeme nakrájenou cibuli. Po pěti minutách přidáme nakrájenou mrkev, pórek, pokrájený jeden řapík celeru, rozkrojené žampiony a směs smažíme zhruba deset minut. Poté vmícháme strouhanou kůru z jednoho citronu a povaříme.
  • 5
    Zeleninovou směs, posekané bylinky, krevety a ryby vmícháme do omáčky a vše vlijeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem.
  • 6
    Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, vmícháme čtyři lžíce rozehřátého másla a narovnáme na směs v zapékací míse. Na brambory nastrouháme 30 g sýra, mísu zakryjeme alobalem a směs pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Po půl hodině odstraníme alobal a pečeme další půlhodinu.
  • 7
    Hned rozdělíme na talíře a můžeme přidat směs vařené zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.