Zapečená rýže s krůtím masem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 600gramůKrůtí prsa
- 500gramůRýže neloupaná (Natural)
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky, oloupanou cibuli a omyté maso nakrájíme na kostičky a společně opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut.
- 2Přidáme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Přilijeme 1 litr vody, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a zvolna vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Potom necháme vychladnout.
- 3Vejce rozmícháme se zakysanou smetanou a 150 g nastrouhaného sýra a vmícháme do rýže.
- 4Otevírací formu vymažeme máslem a naplníme rýží. Navrch rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata a povrch posypeme zbylým sýrem.
- 5Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.